nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pártprogramok a bestsellerlisták élén

A könyvsikereket megelőzve pártprogramok ugrottak a bestsellerlisták élére Nagy-Britanniában, ahol egy hét múlva választásokat tartanak.

MTI | 2010. április 29.
|  

Az érdeklődés robbanásszerű és a korábbi évekét messze megelőző. A szavazók olyannyira lelkesednek a pártok programjaiért, hogy még a szigetország legnépszerűbb szerzői közül is háttérbe szorult néhány.
A Munkáspárt, a konzervatívok, valamint a liberális demokraták programjainak értékesítése már most 160 százalékkal haladja meg a 2005-ös választások adatait.

„Húsz éve vagyok a könyvpiacon, de pártprogramok iránt ilyen érdeklődést még nem tapasztaltam” – mondta Andrew Lake, a Waterstone-lánc politikai témákért felelős értékesítője.

A könyváruházlánc ugyan pontos adatokkal nem szolgált, annyit azért elárultak: a programok jelenleg még a sikerszerzőnek számító Nick Hornby műveit is lepipálják.

„A programok a sikerlisták első 20 helyezettje között vannak, a pártok együtt pedig az öt legkelendőbb szerző között szerepelnek” – mondta a Waterstone szóvivője.

Nagy-Britanniában május 6-án tartják a parlamenti választásokat, amely az utóbbi két évtized legszorosabb versenyének ígérkezik. A pártprogramokat tekintve a liberális demokraták teljesítenek a legjobban, az ő programjukból 250 százalékkal fogy több, mint a korábbi években. A toryk megkétszerezték eladásukat, a Munkáspárt viszont elmarad korábbi eredményétől, 97 százalékon áll.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X