nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Emailt ír a mobil - pár kulcsszóból

Az egyik legnagyobb japán mobilszolgáltató olyan alkalmazást készített mobiltelefonjaira, mely a címzett és 2-3 beírt szó alapján automatikusan megírja az egész levelet megfelelő megszólítással és nyelvi formulákkal kiegészíte.

Ágens blog | 2010. szeptember 22.
|  

Japánban a mobiljaikról nem sms-eznek a felhasználók, hanem az előfizetésükhöz kapott speciális email címről leveleket küldenek egymásnak. Így egyrészt bárki küldhet a számítógépéről ingyen sms-t, csak a válaszért kell a címzettnek fizetnie, ha éppen úton van, másrészt hosszúsági limit nélkül írhatnak üzeneteket.

A szigetország egyik legnagyobb mobilszolgáltatója az NTT-Docomo, most egy olyan alkalmazást fejlesztett ki aminek segítségével leegyszerűsödhet a szövegbevitel a mobilról való üzenetküldés esetén. A cég által készített program egy animált karakter segítségével egyfajta varázsóként vezeti végig a felhasználót a folyamaton. A japán kutúrában nagy hagsúlyt kap a társadalmi stáusznak megfelelő kommunikáció, így pl. az “elnézést, de kések 10 percet” tartalmú üzenet, teljesen eltérő kifejezésekkel és formulákkal mondják a felettesüknek a kollégájuknak vagy a családtagjuknak.

Elég csak 2-3 szót megadni, pl. “kések, 10, perc”, és az alkalmazás a címzett ismeretében megfogalmazza a levelet, kerek mondatokká egészítve ki az általunk bevitt néhány karaktert: megfelelő megszólítással, illedelmes mondatszerkesztéssel, és a címzettnek járó elköszönéssel.

Címkék: Tech, Japán, Mobiltelefon, SMS
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X