nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pályázati felhívás fiatal műfordítóknak

Idén is lehet pályázni a Babits Mihály műfordítói ösztöndíjra. A felhívás fiatal műfordítóknak szól

nyest.hu | 2014. február 12.
|  

Pályázatot írt ki fiatal műfordítók részére az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK). A 2014. évi Babits Mihály műfordítói ösztöndíj elnyerésére olyan fiatal műfordítók pályázhatnak, akik szépirodalmi (próza, líra), kritikai, szociográfiai vagy bölcseleti művek magyar nyelvre történő műfordítói munkájukhoz kérnek támogatást. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).

Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, hogy kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú műfordítói tevékenységhez. Pályázhatnak az 1974. január 1. után született, műfordítói tevékenységet végző alkotók. Előnyt jelenthet színvonalas orgánumokban már publikált műfordítás. Nem pályázhatnak azonban azok, akik 2013-ban már Babits-ösztöndíjban részesültek, illetve azok, akik az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban vagy egyéb alkotói támogatásban részesülnek.

Pályázati felhívás fiatal műfordítóknak
Forrás: Wikimedia Commons / Jesse Burgheimer, Ladislav Faigl and David Levy / GNU-FDL 1.2

 A pályázaton összesen 4800000 forintot osztanak szét, az ösztöndíj összege havi 100000 forint. A pályázathoz benyújtandó dokumentumokról, és a pályázat beküldésének módjáról részletesen a Petőfi Irodalmi Múzeum oldalán tájékozódhatnak. A pályázatbeadással kapcsolatos további információ kérhető a PIM  Könyv- és Fordítástámogatási Iroda munkatársaitól: Jeney Zoltántól és Füle Ágnestől.

Beérkezési határidő: 2014. március 10. 

Bővebb információ

Babits Mihály műfordítói ösztöndíj felhívás a Petőfi Irodalmi Múzeum oldalán

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X