nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Összefogás a geológusutánpótlásáért

A munkaerőpiacon akkor lehetnek sikeresebbek a hallgatók, ha minél szélesebb spektrumot fed le tudásuk az egyetem falai közül kikerülve.

MTI | 2013. február 13.
|  

Tananyagfejlesztésről és a szakmai munka összehangolásáról írt alá megállapodást kedden az idén 165 éves Magyarhoni Földtani Társulat (MFT) és a Debreceni Egyetem (DE). A felek a hazai geológus-utánpótlás biztosítását és a hallgatók munkaerőpiaci helyzetének javulását várják a közös munkától.

Gaál István, a DE tudományegyetemi karok centrumának elnöke az aláírást megelőző debreceni sajtótájékoztatón mérföldkőnek nevezte az intézmény külkapcsolataiban a társulattal folytatandó közös munkát. Ennek részleteiről szólva kiemelte a legnagyobb hazai földtani civil szervezet szakembereinek előadóként történő delegálását a Debreceni Egyetemre, az intézmény ásványgyűjteményének bővítését és színvonalas fenntartását, valamint a legnagyobb geológiai szakmai konferencia debreceni megrendezését 2014-ben.

  

Baksa Csaba, az MFT elnöke fontosnak nevezte a társ- és rokonszakmák - például a meteorológia vagy a bányamérnökség - közös tevékenységét. A munkaerőpiacon megítélése szerint akkor lehetnek sikeresebbek a hallgatók, ha minél szélesebb spektrumot fed le tudásuk az egyetem falai közül kikerülve.

Szólt arról is, hogy az 1848-ban, Európában harmadikként alapított társulat fennmaradásához elengedhetetlen a fiatalok részvétele a munkájukban. Ennek érdekében kötöttek a Miskolci Egyetem után másodikként együttműködést a Debreceni Egyetemmel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X