nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @rofia: 21 Gondolom így már érthető, hogy a cím helyesírása teljesen korrekt, annak ellené...
  2023. 02. 05, 11:07  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: összegzés Véleményem az, hogy eredetileg az "á" mint hosszú magánhangzónak a magy...
  2023. 02. 05, 10:59  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Oroszországban az esti mesét is cenzúrázzák

Kivághatják a dohányzós jeleneteket a közkedvelt orosz animációs filmekből is, hogy megfeleljenek a szeptember elsejétől életbe lépő szabályoknak.

MTI | 2012. augusztus 31.
|  

Az orosz sajtó hetek óta boncolgatja, hogy milyen következményekkel járhat az új törvény, amely „A gyermekek egészségére és fejlődésére káros információktól való védelemről” szól. Tatyjana Civarjeva, az orosz állami televízió gyermek- és ifjúsági filmstúdiójának vezetője a tévé híradójának már egyenesen arról beszélt, hogy a közkedvelt No, megállj csak! című rajzfilmet a késő esti műsorsávban kell majd vetíteni.

A vetítési jogokkal rendelkező GMK Média nevű cég egyik munkatársa ráadásul arról nyilatkozott, hogy a gonosz és buta farkas, valamint a ravasz nyulacska örökös harcáról szóló, 1969-től számos évadot megért filmből ráadásul kivághatják azokat a jeleneteket, amelyekben a farkas dohányzik.


„Mi lesz akkor Genával, a pipázó krokodillal?” - tették fel az egyáltalán nem viccnek szánt kérdést a közösségi oldalakon véleményt cserélők és bloggerek.

Viktorija Kurcser, az orosz állami televízió elnökének tanácsadója szerdán cáfolni kényszerült a No, megállj csak! késő estére száműzését. Makszim Kszjenzov, a Roszkomnadzor, az ellenőrzésre hivatott orosz hatóság elnökhelyettese kijelentette, hogy a farkas és a nyuszi története kulturális érték, ezért nem érdemes korlátozni vetítésének idejét.  

A gyermekek káros információktól való védelmét szabályozó törvényt lassan két éve fogadta el az orosz parlament. 2011 februárjában írta alá Dmitrij Medvegyev akkori államfő, de csak szeptember elsején lép életbe. A tiltás elsősorban a pornográf kiadványok: kép-és hangfelvételek terjesztésére vonatkozik, de a törvény szerint fel kell tüntetni a televíziós képernyőkön a korhatári ajánlást, illetve korlátozást is.

„A 18 plusz kategóriába tartozik az az információ, amely törvényellenes, vagy egészségre veszélyes cselekményt propagál. Ehhez tartozik az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a szerencsejáték, a prostitúció, és azok is, amelyek a megfogalmazás szerint »kétségbe vonják a családi értékeket és a szülők tiszteletét«” - írta a lenta.ru hírportál.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Pesta 2012. augusztus 31. 21:02

Nu, Dmítrij! Págágyí! :))

Információ
X