nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Oroszország értetlenségét fejezte ki a Moszkva tér átkeresztelése miatt

Az orosz külügyminisztérium értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy döntés született a budapesti Moszkva tér átkereszteléséről - közölte Alekszej Szazonov, a minisztérium helyettes szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI | 2011. április 29.
|  

Szazonov szerint „legalábbis értetlenséget” vált ki egy ilyen döntés akkor, amikor a magyar-orosz kapcsolatokat egészében véve a fejlődés jellemzi.

A helyettes szóvivő úgy fogalmazott, hogy az orosz fél nem látott és nem lát a Moszkva tér elnevezésben ideológiai töltetet, az inkább más államok baráti érdeklődését testesíti meg Oroszország és Moszkva iránt.

A hírügynökség utalt rá, hogy a Moszkva tér a magyar főváros egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja. 1951-ben nevezték el Moszkva térnek. Ezt megelőzően Széll Kálmán néhai miniszterelnök nevét viselte. A Jobbik nevű szélsőjobboldali párt tavaly ősszel kezdeményezte a parlamentben, hogy a tér kapja vissza korábbi nevét – írta a RIA Novosztyi.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 Feribá 2015. február 17. 11:20

Régi vicc következik.

Távirat Moszkvából Budapestre:

"TUDOMASUL VETTUEK A MOSZKVA TEER AATNEVEZESET STOP

KOEOLAJ STOP FOLDGAAZ STOP."

2 Pesta 2011. április 29. 21:00

Talán inkább arról beszélhetett az az olasz képviselő is, hogy ne mismásoljanak el semmiféle színű-szagú háborús mészárlást és ideológiai rémtettet. Valamiért a mai Oroszország mindig sértve érzi magát, ha az egykori Szovjetunió „viselt dolgairól" elítélőleg nyilatkozik egy-egy kutató... Tény, hogy bizony a kommunizmus legsötétebb éveiben találták ki, hogy legyen egy Moszkva tér Budapesten.

1 doncsecz 2011. április 29. 18:47

Nekem nem világos, hogy most ebbe az oroszok miért szólnak bele? A másik, korábban is megtehették volna itt Magyarországon, hogy visszanevezik már 89-ben és akkor semmi probléma nem lenne, hisz a rendszerváltással együtt járt volna, most így azonban felröppen minden az oroszellenességtől elkezdve, a nacionalizmusig. Az oroszok azt is fölfújtak, hogy a szlovén parlamentben egy olasz képviselő javasolta, hivatalosan is mondják ki a fasizmus és a kommunizmus egy és ugyanaz; szlovénellenes tiltakozás történt Oroszországban, hogy a nagy szovjet honvédőket fasisztázza, a fasiszta olasz.

Információ
X