nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Orosz nyelvű istentisztelet Hévízen

Hagyományosnak tekinthető az először tavalyelőtt megtartott hévízi orosz nyelvű pravoszláv mise – tájékoztat az MTI.

MTI | 2013. január 6.
|  

Több száz orosz turista ünnepli a pravoszláv karácsonyt ezekben a napokban Hévízen, ahol szombaton várják az ötödik oroszországi charter repülőt – tájékoztatta a fürdőváros önkormányzata csütörtökön az MTI-t.  A Hévíz-Balaton Airport december 29. óta négy orosz chartergépet fogadott már, szombaton pedig a Moskovia Airlines Boeing 734-400-as gépe landol a sármelléki repülőtéren. A négy repülőgéppel összesen csaknem 600 orosz vendég érkezett már, az ötödik további mintegy 150 utast hoz.

A pravoszláv karácsonyi ünnepek idejét Magyarországon töltő turisták túlnyomó többsége Hévízen foglalt szállást, átlagosan tíznapos tartózkodási idejük várhatóan több mint ötezer vendégéjszakát jelent a város szállodáinak.

Az MTI két éve arról számolt be, hogy akkor tartották az első hévizi karácsonyi pravoszláv misét.

Hévíz ebben az évben is kiemelt figyelmet fordít az orosz vendégek kiszolgálására, szokásaik, hagyományaik ápolására. Szerdán kezdődtek és jövő keddig tartanak a pravoszláv karácsonyhoz kapcsolódó ingyenes programok, köztük a már hagyományosnak tekinthető orosz nyelvű mise, amelyet január 6-án éjszaka tartanak a Szent Lélek Templomban – közölte Hévíz önkormányzata.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X