nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Először tartanak orosz nyelvű istentiszteletet Hévízen

Először tartanak orosz nyelven, az ortodox karácsonyhoz kapcsolódóan istentiszteletet Hévízen, ahol évek óta egyre nő az orosz turisták száma.

MTI | 2011. január 4.
|  

Horváth Orsolya, a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület marketingmenedzsere az MTI-nek hétfőn elmondta: a statisztikai adatok szerint a múlt év januárjában több mint 700 orosz turista pihent a gyógytaváról nevezetes városban. A számuk pedig egyre nő, ezért már tavaly is gondolkodtak azon, hogy a kedvükért anyanyelvükön mutassanak be liturgiát. A múlt évben még nem sikerült, idén viszont megállapodtak egy budapesti pópával, aki kisebb kórussal tartja meg csütörtökön éjfélkor az ortodox karácsonyi istentiszteletet.A liturgia helyszíne a hévízi Szent Lélek - vagy ahogy helyben mindenki ismeri, a kék - római katolikus templom. A turisztikai egyesületnél úgy vélik, minden bizonnyal megtelik orosz vendégekkel.

Horváth Orsolya beszélt arról is, hogy az oroszok elsősorban a téli ünnepek idején, az ortodox karácsonykor, vagyis január elején jelennek meg nagyobb számban Hévízen. Idén ismét charterrepülőkkel is jönnek a közeli sármelléki repülőtérnek köszönhetően, de számosan ingatlantulajdonnal is rendelkeznek már a fürdővárosban.

Hozzátette, hogy a szállásadók és a vendéglátók tapasztalatai szerint nagyon fizetőképes, igényes, minőséget kereső vendégkörnek számítanak az oroszok. Elsősorban a magas színvonalú wellness- és gyógyszállókat részesítik előnyben, de akad arra is példa, hogy szobakiadóknál keresnek és találnak maguknak megfelelő szállást.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X