nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mohammed egyre népszerűbb
Oliver átvette a vezetést Jack előtt

Tizennégy éven át a Jack volt a legnépszerűbb fiúnév Angliában és Walesben, tavaly azonban vége szakadt uralmának: a brit statisztikai hivatal friss adatai szerint az Oliver vette át a vezetést.

MTI / Reuters | 2010. október 29.
|  

A hivatal jelentése szerint 2009-ben összesen 7364 újszülött kapta az Oliver nevet, míg „csupán” 7090-et kereszteltek Jackre. A lányoknál megőrizte helyét a két 2008-as listavezető: az első helyen álló Olivia és az azt követő Ruby.

Bár a Mohammed csak a 16. helyen végzett, az iszlám próféta nevének ennél jóval nagyobb népszerűségét jelzi, hogy több mint tíz változata található a teljes listán, amelyen minden különböző írásmód külön névként szerepel.

Mint azt Heath Jeffries, a hivatal szóvivője csütörtökön elmondta, a statisztikákhoz mindig a dokumentumokon szereplő pontos írásmódokat használják. "Az Oliver esetében is számtalan változat van, például az Ollie, az Olli, az Olly vagy az Olivier" - említette példaként.

Bár a hivatalos listán az Olivert a Jack követi, számos hagyományos angol névvel - köztük a Harryvel, az Alfie-val és a Thomasszal - együtt, a Mohammed népszerűségére várhatóan ráharap majd a muszlimellenes propaganda. A Mohammed 1999-ben még a lista 29. helyét foglalta el, bár már akkor is - ahogy tavaly is - három változata szerepelt az első százban.
A vezető pozícióból most letaszított Jack 1999-ben lépett az első helyre, az Oliver akkor 19. volt.

2009-es top tíz fiúnév: Oliver, Jack, Harry, Alfie, Joshua, Thomas, Charlie, William, James és Daniel. A lányoknál a sorrend: Olivia, Ruby, Chloe, Emily, Sophie, Jessica, Grace, Lily, Amelia és Evie.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X