nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Olasz-magyar gálaest

Gálaesttel ünnepli megalakulásának első évfordulóját az olasz és magyar fiatalok által alapított Polis nemzetközi kulturális egyesület.

MTI | 2009. november 26.
|  

Petőfi Sándor versei és Márai Sándor írásai is elhangzanak mindkét nyelven a gálaestre Magyarországra érkező Manuel Oliverio olasz filmszínész előadásában november 28-án az Olasz Kultúrintézetben. Fellép még az Ifjú Zenebarátok Kórusa, valamint két énekesnő, Halmos Fatime és Herceg Flóra.

Az esten felavatják az intézetben a Polis elnöke, Giuseppe Monsone jóvoltából felújított, a Szőnyi-Triznya házaspárról elnevezett tantermet. Szőnyi Zsuzsa és férje, Triznya Mátyás római otthona évtizedek óta a római magyarok egyik szellemi központja, a „Triznya-kocsmában” számos magyarországi és emigráns tudós, művész megfordult.

Giuseppe Monsone elmondta, hogy a gálaesten bemutatják a Polis tudományos bizottságát, amely a két ország kapcsolataival foglalkozó 14 neves magyar és olasz tudósból, professzorból áll.

A Polis egyéves tevékenységéről elmondta, hogy támogatóik segítségével már 22 rendezvényt tartottak, felkeltve sok fiatal érdeklődését. Rendezvényeiken eddig már több mint 1600-an vettek részt. A budapesti Olasz Kultúrintézet pártfogásával szervezett koncertek, kiállítások, könyvbemutatók és kulturális séták egyre több érdeklődőt vonzanak.

Információ
X