nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
YouTube, az ellenzéki központ

Továbbra is a YouTube az iráni ellenzéki tüntetésről készült videók legfőbb médiuma, jóllehet a videomegosztó portálhoz való hozzáférést blokkolják a közel-keleti országban.

MTI | 2009. június 18.
|  

Az interneten látható rövid videók közül az a felvétel, amelyen egy iráni rohamrendőrt fognak közre a tüntetők, kedd estig több mint 300 ezer találatot kapott. A mobiltelefonokkal sietve készült videókon a rohamrendőrség és a választási csalások ellen tiltakozó tömeg összecsapásai láthatók, több összeállításban a tüntetés képeit a feltöltők kommentárjaival egészítették ki.
A felvételekhez küldött bejegyzések között számos, Muszavi híveit támogató üzenet olvasható, és a arra buzdítják a tüntetőket, hogy ne adják fel a reményt, illetve szabadságot követelnek az iráni népnek.
A Google tulajdonában lévő videomegosztó mellett a Facebookhoz is nehézkes Iránból a hozzáférés, miután a közösségi portál a választásokról szóló információk egyik legfontosabb forrása lett.
Scott Rubin, a YouTube szóvivője elmondta, hogy szolgáltatásuk elvei szerint minden erőszakos eseményről küldött videót el kellene távolítaniuk, azonban a tüntetésekről készült felvételeket azok dokumentumértéke miatt továbbra is megpróbálják elérhetővé tenni.

Információ
X