nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyílt levél a CBA-nak

A szlovákiai „Fontos vagy!” mozgalom hónapok óta hiába küzd azért, hogy a szlovák mellett a magyar nyelvet is használja a CBA Dél-Szlovákiában.

nyest.hu | 2012. december 5.
|  

Nyílt levelet írt a szlovákiai „Fontos vagy!” mozgalom Baldauf Lászlónak, a CBA üzletlánc elnökének. Ebben leírják, hogy csupán az ő Facebook-oldalukon több mint 26 ezer vásárló vett részt a CBA szlovákai kétnyelvűségével kapcsolatos felmérésen. Emlékeztetnek arra, hogy nem mindegy, hogy 26 ezer szlovákiai magyar család, illetve a velük együttérző több százezer magyarországi vásárló hol költi el az ünnepekre szánt pénzt.

A „Fontos vagy!” mozgalom levele
A „Fontos vagy!” mozgalom levele
(Forrás: A „Fontos vagy!” mozgalom Facebook-oldala)

A levélben emlékeztetik Baldauf Lászlót, hogy a CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila még júliusban megígérte, hogy a magyarlakta területeken található CBA-kat kétnyelvűsítik, de a folyamat egy párkányi bolton kihelyezett táblával ki is merült. A mozgalom szerint azonban az összes boltban el kellene helyezni táblákat, kívül és belül egyaránt.

A levél emlékeztet arra, hogy több más üzletlánc már tett határozott lépéseket a regionális kétnyelvűség irányába, így például a révkomáromi TESCO teljes mértékben kétnyelvűvé vált.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X