nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyerjen ingyenes nyelvvizsgát! Játszva!

Most még bekapcsolódhat az Euroexam honlapján közzétett játékba, amelynek nyereményei felkészítő könyvek, vagy akár ingyenes nyelvvizsga is lehet.

(x) | 2010. március 9.
|  

A nyelvvizsga fogalom és a nyelvi játék szóösszetétel ritkán olvasható vagy hallható egyetlen mondatban. Ez érthető és egyáltalán nem meglepő: a nyelvvizsga szóhoz a hazai nyelvtanulók főleg olyan jelzőket szoktak társítani, mint „nélkülözhetetlen” vagy „plusz pontot adó”. Hogy legalább a vizsgafelkészülést színesíthetik nyelvi játékok, az év ezen időszakának aktualitásait is figyelembe vevő, játékos ismeretszerzést nyújtó feladatok, ez elég újszerűen hangzik.

Akik február 15-e óta kipróbálták az Euroexam nyelvvizsgák által kezdeményezett nyelvi nyereményjáték eddigi 3 angol és 3 német nyelvű feladatát, azok mindezt első kézből tapasztalhatták meg. Számukra már kiderült, hogy nyelvi készségeket lehet észrevétlenül fejleszteni, miközben valójában egy írott dalszövegre, egy elmesélt történetre, egy legendás színész zenével kísért eszmefuttatására koncentrál a nyelvtanuló, vagy éppen német nyelvű viccek poénját próbálja beazonosítani. A szövegek tartalma, mondanivalója hordozza az üzenetet, ez az elsődleges. De ahhoz, hogy ezek világossá váljanak az érdeklődő versenyzők számára, több nyelvi készségüket és nyelvtanulási stratégiájukat kell aktivizálniuk.

Csak egy valami nem jut eszükbe: a nyelvvizsga. Pedig juthatna, mert a játék minden feladata hasonlít vagy formájában vagy felépítésében az Euroexam nyelvvizsgák feladataira. Az április 7-én nagyszabású sorsolással (fő nyeremények: ingyenes és kedvezményes nyelvvizsgák) záruló játékos nyelvi versenybe még bárki bekapcsolódhat, mert összesen legalább 4 fordulóban kell részt venni és helyes megoldást beküldeni (tehát aki csak a most indult 3. fordulóban csatlakozik, még simán nyerhet, ha a hátralevő körökben is ügyeskedik).

Mikor indul a nyereményjáték?

Az első feladat 2010. február 15‐én jelenik meg az Euroexam honlapján. Ha erről lemaradna, akár még márciusban is be tud kapcsolódni a játékba.

Meddig lehet a megfejtéseket beküldeni?
A feladatok hétfőnként jelennek meg, és az első öt fordulóban két‐két hét áll rendelkezésre a beküldésre. Az utolsó forduló megoldására egy hetük lesz a beküldőknek.

Ki vesz részt a sorsoláson?
A nyereményjáték 2010. március 28‐án ér véget. Mindazok, akik a hat feladatból legalább négyre helyes megfejtést küldenek be, részt vesznek a nyereménysorsoláson.

A nyereményjáték fődíja
1-1 ingyenes angol és német vizsgalehetőség, melyet 2010‐ben bármely szinten felhasználhat.

További díjak
50%-os nyelvvizsgadíj‐kedvezmény 4-4 angol és német nyertes számára.
1-1 komplett vizsgafelkészítő csomag minden nyertesnek.

Vizsgázni a nyertesnek is kell?
A nyereményjáték feladatai a középfokú nyelvvizsga szintjét tükrözik, így ha valamennyit sikeresen oldja meg és gyakorol, akkor valószínűleg a vizsgán sem lesz gondja. Mivel államilag elismert nyelvvizsga‐bizonyítványt csak hivatalos vizsgán lehet szerezni, így ehhez természetesen a nyerteseknek is vizsgázni kell.

Mikor lesz a sorsolás?
A nyilvános sorsolás 2010. április 7-én lesz az Euroexam Nyelvvizsga Központban, Budapesten. A nyereményjáték részletes feltételeit megtalálod a www.euroexam.org honlapon.

Információ
X