nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvkönyveket gyűjtenek rászorulóknak

Eddig csaknem 4000 nyelvkönyv gyűlt össze a Nyelvvel-Lélekkel elnevezésű országos akcióban, a kiadványokkal a hátrányos helyzetű, szűkös anyagi forrásból gazdálkodó iskolák tanulóit segítik.

MTI | 2012. szeptember 10.
|  

A szervezők még szeptember végéig gyűjtik a feleslegessé vált könyveket a Magyar Vöröskereszt akcióhoz csatlakozott irodáiban és a Lector fordítóiroda székházában. A Lector fordítóiroda és a humanitárius szervezet összefogásában idén májusban indult kezdeményezés célja, hogy az akció végére minél több használt, de jó minőségű nyelvkönyv, szótár és egyéb idegen nyelvű kiadvány gyűljön össze.

Szeptember 20-ig jelentkezhetnek azon intézmények, osztályok tanítói és tanárai, akik szeretnék diákjaik nyelvtanulását különféle idegen nyelvű kiadványokkal, segédletekkel vagy szótárakkal segíteni, színesíteni. Az iskolák a rövid bemutatkozó leveleket a nyelvgyujtes@lector.hu címre küldhetik, a könyvek szétosztásáról négy tagú kuratórium dönt – közölte a gyűjtés kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

A pénzbeli adományokat szeptember 20-ig a Magyar Vöröskereszt erre a célra elkülönített számlaszámára utalhatják a segíteni szándékozók. További részleteket az akció internetes oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X