nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Előítélete buktatta le az álrablót

Egy kanadai nő eljátszotta, hogy kirabolták lakását, de lebukott, mikor apjának franciául dicsekedett el egy indiai származású rendőr előtt.

nyest.hu | 2010. június 14.
|  

Egy calgary-i nő a kártérítés érdekében ügyesen megszervezte és eljátszotta, hogy kirabolták a lakását, ám lebukott, amikor feltételezte, hogy a lakásban helyszínelő indiai származású rendőr nem tud franciául. A nő ugyanis édesapjának elmesélte a telefonban franciául, hogy nem is történt rablás, csak biztosítási csalást akar elkövetni. Arra nem számított, hogy a pandzsábi születésű rendőr esetleg franciául is tud.

A 37 éves férfi pedig az angolon és a francián kívül még öt további nyelvet is beszél a Canadian Online Explorer híre szerint. Az öt nyelv közül négy – a hindi, az urdu, a pandzsábi és a gudzsaráti – indiai nyelv, az ötödik pedig az arab.

Jellemző még az esetre, hogy a jó képességű és nyelvtudású indiai férfit először félezer munkaadó utasította el túlképzettség miatt, mielőtt végre legalább takarítónak felvették. Az új rendőri munkájával már sokkal elégedettebb, és kollégái is felnéznek rá, hogy a kanadai város legkülönbözőbb anyanyelvű lakosaival is szót tud érteni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X