nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nemzetiségi színházi sorozat a Merlinben

Határon Innen és Túl (HIT) néven indított új nemzetiségi színházi sorozatot a Merlin Színház; március 24-ig magyarországi szerb, bolgár, cigány, horvát, szlovák és örmény társulatok előadásait látja vendégül kiállítások, koncertek, könyvbemutatók és gasztronómiai programok kíséretében a budapesti teátrum.

MTI | 2011. február 18.
|  

Mint Páva Rita programkoordinátor az MTI-nek elmondta, a hét előadásból és számos kísérőprogramból álló sorozatot a Merlin Színház a Pro-Progressione kulturális irodával és a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség Egyesületével együttműködésben szervezte meg.

Csütörtökön a Cinka Panna Cigány Színház lép fel a Merlinben Szécsi Magda Csörgőkezű, Vödörjáró, Dobhasú című interaktív zenés mesejátékával. Az előadás kísérőprogramjai között könyvvásár, zenei bemutatók és szakmai beszélgetés is helyet kapott. Február 24-én a Malko Teatro mutatkozik be a Balkán Express című produkcióval, előtte egész nap bolgár népzene szól majd a színházban.

A Pécsi Horvát Színház a Verőcei (Virovitica) Színházzal és a kaproncai (Koprivnica) Ludens Teatarral (Horvátország) közösen Buchan-Hitchcock-Barlow 39 lépcsőfok című krimijét mutatja be március 3-án a Merlinben, ahol aznap busójárás és horvát képzőművészeti kiállítás is lesz.

A szlovák kultúrát interaktívan bemutató programok kísérik majd március 17-én a szarvasi Cervinus Teátrum Angyal című előadását, majd két héttel később az Örmény Színház vendégszerepel Nelly Shahnazaryan Keresztút című színművével, örmény kulturális kiállítással és foglalkozásokkal együtt.

Mint Páva Rita elmondta, a szervezők további célja, hogy ne csak magyarországi nemzetiségi társulatok, hanem határon túli magyar színházak is bemutatkozhassanak Budapesten, erre a tervek szerint a Határon Innen és Túl áprilisban kezdődő következő sorozata nyújt majd lehetőséget.

A HIT részletes programját a színház honlapján (www.merlinszinhaz.hu) találhatják meg az érdeklődők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X