nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Német rádióadó afrikai fiataloknak

Vajon lehet-e rádióműsorokon keresztül tanítani? A Deutsche Welle most mindenesetre megpróbálja Afrikában.

nyest.hu | 2009. október 22.
|  

Az oktatás kulcsfontosságú a fekete kontinens fejlődése szempontjából. Az intézményes oktatás azonban még mindig gyerekcipőben jár: az iskolák, egyetemek kevesek számára elérhetőek. „Hallás után tanulni” címmel ezért indítja el új távoktatási programját a Deutsche Welle, így próbálván hasznos tudást eljuttatni a kontinens minden sarkába.

Az élettempó Afrikában is gyorsul: bár sokan még mindig el vannak vágva a digitális világtól, az internet-és mobiltelefon használat folyamatosan terjed. „A fiatal afrikaiak keresik a boldogulásokat egy globalizált, tudásalapú társadalomban, és próbálják megtalálni a legmegfelelőbb utat a sikerhez. Sokan érdeklődnek például az online oktatási programok iránt, és ezrek akarnak Európában tanulni, csak éppen nem tudják, hova forduljanak” – olvasható a Deusche Welle honlapján.

Az új rádió szórakoztató és informatív módon igyekszik majd feldolgozni azokat a témákat, amik az afrikai fiatalokat érdekelhetik. A műsorrend egyaránt kínál majd riportokat, és színdarabokat, valamint olyan információkat, amik a gyártók szerint hozzásegítik a hallgatókat a jobb boldoguláshoz. A célközönség a 12 és 20 év közötti fiatalok lesznek. Ők hat nyelven is meghallgathatják az adást. Ezek: angol, francia, portugál, kiswahili, hausza és amharik. A műsorok a Deutsche Welle csapatának támogatásával, de kizárólag afrikaiak által készülnek majd.

Információ
X