nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem kell majd gépelni a Facebookon

A Facebook vett magának egy beszédfelsimerő alkalmazást gyártó céget. Ezen túl nem kell majd billentyűzet a facebookozáshoz.

nyest.hu | 2015. január 19.
|  

Ma már nem tűnik távolinak az a világ, amelyben a tárgyainknak szóbeli utasításokat adhatunk, és azok maguktól elvégeznek különböző feladatokat: például szólunk a kocsinknak, hogy álljon be a garázsba. Milyen lenne az az otthon, amelyben a különböző háztartási gépek és infokommunikációs eszközök kölcsönösen összekapcsolva kímélnének meg minket a különböző kellemetlen házimunkáktól?  Ma ezt már nem is olyan nehéz elképzelni. A megvalósulás egyik kulcsa pedig a beszédfelismerő szoftver. Nemrégiben a Facebook is vásárolt magának egy beszédfelismerő szoftvert gyártó start-up céget nekirugaszkodó vállalkozást – számolt be a Scientific American.

A beszédfelismerő segítségével anélkül is tudunk kommunikálni a tárgyakkal, illetve a közösségi médián keresztül, hogy gépelnünk kéne. A Facebbokon ez azt fogja jelenteni, hogy a posztjaink szövegeit nem kell majd begépelnünk, hanem elég lesz lediktálnunk, sőt akár kereshetünk is úgy, hogy a billentyűzethez hozzá sem érünk. A legnagyobb közösségi hálózat üzemeltetői ugyanis megvásároltak egy 18 hónapja működő, beszédfelismerő szoftvert gyártó céget, a Wit.ai-t. A cég egy olyan plug-in kódot fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy egy adott szoftver fejlesztői egyszerűen illesszenek beszédfelismerő modult a termékükbe.

Nem kell majd gépelni a Facebookon
Forrás: wit.ai blog

A Facebook esetében eddig is léteztek olyan alkalmazások, amelyek lehetővé tették, hogy hangüzeneteket küldjünk, az új plug-in segítségével azonban lehetőség lesz például hangzó keresési parancsok kiadására, vagy gépelés nélküli bejelentkezésre is. 

A Wit szoftvere nyílt forráskódú, és a cég vezetői úgy nyilatkoztak, hogy az is marad.

Forrás

Facebook Puts Its Money Where Your Mouth Is

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X