nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Négypárti találkozó a nyelvtörvény miatt

Szerdán szeretne megbeszélést folytatni a szlovák nyelvtörvény ügyében a másik három, országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező párt frakcióvezetőivel Kóka János.

MTI | 2009. július 8.
|  

Az SZDSZ frakcióvezetője kedden juttatta el meghívóját Mesterházy Attilának (MSZP), Navracsics Tibornak (Fidesz) és Semjén Zsoltnak (KDNP). Az MTI-nek is elküldött meghívó szövege szerint Kóka János a Szlovákiában élő magyar kisebbség számára elfogadhatatlannak és diszkriminatívnak nevezte a szlovák parlament által múlt hét kedden elfogadott államnyelv-használati törvény módosításait.

A frakcióvezető meggyőződése szerint a magyar parlamenti pártok egységes fellépése szükséges ahhoz, hogy az európai közösség figyelmét is a problémára irányíthassák. Véleménye szerint az ügy nem két ország bilaterális vitájáról, hanem súlyos és példa nélküli emberi jogi jogsértésről szól. Emlékeztet arra is, hogy a szlovák kormány szándékai szerint a rendelkezések nyolc héten belül hatályba lépnek.

Az egyeztetésen Kóka János javaslatot tesz egy négypárti közös nyilatkozat elfogadására, amelynek szövegjavaslatát még kedden elküldték a frakcióvezetőknek.

Információ
X