nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Napfogyatkozás és UFO Kínában! Vagy csak félrefordítottunk valamit?

Az angol Telegraph pár napja megdöbbentő hírt közölt: a kínai napfogyatkozást figyelő tudósok 40 percig filmeztek egy UFO-t.

nyest.hu | 2009. szeptember 10.
|  

Szenzációs hírrel jelentkezett szeptember 7-én a londoni Telegraph: az idei napfogyatkozást kémlelő Purple Mountain obszervatórium tudósai 40 percig filmeztek egy azonosítatlan repülő tárgyat! A lap szerint a világ UFO-hívői alig győzik kivárni, mit is filmeztek le a napfogyatkozás folyamán. Ji Hai-sheng, az obszervatórium igazgatója a sina.com portálnak nyilatkozva állítólag nem kívánt találgatásokba bocsátkozni arról, hogy mit filmeztek le. A felvételek elemzése egy évbe telik, aztán teszik majd közzé tudományos megállapításaikat.

„UFO-észlelés és napfogyatkozás egyetlen nap alatt? Micsoda szerencse!” – csodálkozik rá a híradásra a shanghaiist.com publicistája. Sajnos, annak ellenére, hogy a lap munkatársai is izgalomba jöttek a hazai terepen tapasztalt elképesztő tudományos előretörés miatt, rá kellett mutassanak arra az apró fordítási hibára, ami az angol lap munkatársainak nyilvánvalóan nem tűnt fel.

Való igaz, hogy negyven perces felvétel készült, csakhogy nem az azonosítatlan tárgyról, hanem magáról a napfogyatkozásról. E felvételeket valóban gondosan tanulmányozzák majd, és valóban egy év múlva közlik az első eredményeket. Persze, nem az UFO-val kapcsolatosakat, hanem a napfogyatkozás megfigyeléséhez köthetőeket. Az angol lap fordítója nyilvánvalóan a bjnews.com korábbi hírét fordította félre.

És ami a világ UFO-hívő közvéleményét lázban tartó azonosítatlan repülő tárgyat illeti: az obszervetórium munkatársai elmondták, hogy a logikus magyarázat szerint az UFO a napkorona mögül kikandikáló csillag lehetett (lásd: relativitás, Einstein).

Ez is egy kínai UFO. Állítólag kínai diákok filmezték le Dekingben (ha nem fordítottunk valamit félre, legalábbis)
Ez is egy kínai UFO. Állítólag kínai diákok filmezték le Dekingben (ha nem fordítottunk valamit félre, legalábbis)
Információ
X