nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nagylelkű grúz államfő: ingyen laptop mindenkinek

A grúz államfő az angol nyelv kötelezővé tételét és ingyenes laptopot ígér minden grúz elsős általános iskolás számára jövő szeptembertől.

nyest.hu | 2010. április 9.
|  

Miheil Szaakasvili grúz elnök egy televíziós szereplése alkalmával Grúzia nyelvészeti és számítógépes forradalmáról beszélt. A Civil Georgia jelentése szerint Szaakasvili megígérte, hogy jövő szeptembertől kötelező lesz az általános iskolákban az angoloktatás, emellett minden egyes első osztályos laptopot kap majd ajándékba.

Jelenleg a gyerekek ötödik osztályban kezdenek angolul tanulni, de Szaakasvili szerint ez már késő.  A grúz oktatásügyi minisztérium már el is indított egy programot, amelynek keretében 1000 angol anyanyelvű nyelvtanárt fognak szerződtetni a jövő évre. Az ajándék laptopok a nonprofit One Laptop Per Child Association (Minden Gyereknek Egy Laptopot) szervezet által kifejlesztett, 100 dollárosra tervezett gépek lennének.

Szaakasvili a grúz televízióadókat is felszólította, hogy az angol nyelvű filmeket feliratozva, és ne szinkronizálva mutassák a jövőben. A grúz elnök maga is jó példát mutat nyelvtanulásból: anyanyelvén kívül folyékonyan beszél angolul, franciául, oroszul és ukránul is. A 2004-ben hivatalba lépett Szaakasvili ajánlata nem mellőzi a politikai felhangot sem, mivel az orosz ellenőrzés alatt álló szakadár területek diákjainak is megígérte az ingyenes számítógépeket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X