nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Monti a Twitteren, Berlusconi a tévében

Karácsonykor sem szünetelt az olasz választási kampány: az ünnepek alatt Mario Monti Twitter-fiókot nyitott, Silvio Berlusconi pedig szünet nélkül a televízióban szerepelt.

MTI | 2012. december 28.
|  

Az MTI-hír eredeti címe: Monti Twitteren, Berlusconi a televízióban kampányol. A címben előforduló névelőtlen Twitter az általunk nemrég elemzett névelőtlen Facebook esetéhez hasonlít.

„Együtt megmentettük Olaszországot a csődtől. Most a politikát kell megújítani. Panaszkodni felesleges, dolgozni kell” – ezzel a 140 karakteres üzenettel nyitotta meg karácsonykor Twitter-fiókját Mario Monti, aki a szerda estig közölt két bejegyzésével már közel negyvenezer követőre tett szert. Ez az olasz politikusok Twitter-látogatottságban indulási rekordnak számít  jegyezte meg az olasz sajtó.

Az iInterneten jelent meg a december 8-án lemondott, jelenleg ügyvezető kormányfő belpolitikai programja is. A Megváltoztatni Olaszországot, megreformálni Itáliát című, 25 oldalas dokumentum a szakértői kormány reformjait folytatni kívánó politikai erőknek szól.

Az év végi sajtótájékoztatóján a jobbközép vezetőjét, Silvio Berlusconit keményen bíráló Monti programja elemzők szerint elsősorban a centrumnak és balközépnek szól, noha az ügyvezető kormányfő tagadta, hogy akármelyik párt mellett elkötelezte volna magát.

A balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára és miniszterelnök-jelöltje, Pierluigi Bersani úgy nyilatkozott, hogy csak részben ért egyet Monti programjával. „Meglátjuk, Monti mennyire lesz képes pártok feletti maradni” – mondta Bersani. „Monti semmi mást nem jelent, mint ingatlanadót, vagyonadót és megemelt áfát”  hangoztatta Angelino Alfano, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) főtitkára.

Az ünnepek alatt is fáradhatatlanul szerepelt az olasz tévécsatornákon Silvio Berlusconi, a PdL elnöke és miniszterelnök-jelöltje, aki legutolsó felszólalásában egykori szövetségesét, az Északi Ligát szólította a PdL mellé. „Ha a Liga nem szövetkezik velünk, mindent elveszít”  mondta Berlusconi.

A Liga nevében a párt volt minisztere, Roberto Calderoli válaszolt. Hangsúlyozta, hogy a koalícióért cserébe Giulio Tremontit, a Berlusconi-kormány volt pénzügyminiszterét akarják a jobbközép miniszterelnök-jelöltjének.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X