nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hamarosan: mobilpénztárca

A hétfőn Münchenben megnyíló DLD (Digital-Life-Design) konferencián René Schuster, a spanyol Telefónica német leányvállalata az O2 vezérigazgatója új, mobiltelefonok közötti közvetlen pénzátutalást bonyolító funkciót mutat be – írja a német Focus Online internetes hírportál saját értesülésére hivatkozva.

MTI | 2013. január 22.
|  

A funkció működtetéséhez a készüléket az mpass internetes portálon kell regisztrálni, és telepíteni kell rá az onnan ingyenesen letölthető alkalmazást. A mobiltelefon bármely szolgáltató hálózatán működhet. Kétféle módon lehet az átutalásokhoz szükséges pénzösszeget az mpass rendelkezésére bocsátani. Vagy a feltöltő kártyás mobiltelefon előfizetésekhez hasonló módon, amit az egyik hitelkártya-szolgáltató cég bonyolít, vagy a folyószámlához való hozzáférés biztosításával, hasonlóan a PayPal fizetésekhez. Az átutalás lebonyolításához csak a szintén mpass regisztrációval rendelkező címzett telefonszámát kell ismerni. Biztonsági okokból a legnagyobb átutalható összeg évente 2500 euró.

A Focus Online értesülése szerint az O2 hamarosan elindítja Mobile Wallet elektronikuspénztárca-szolgáltatását is. A készpénzkímélő szolgáltatást egyelőre két Samsung készülékkel lehet majd igénybe venni, az NFC (Near Field Communication) funkcióval rendelkező Galaxy ACE2 és S3 modellekkel. Az O2 tájékoztatása szerint Németországban már több ezer üzlet pénztáránál lehet mobiltelefonnal fizetni, például a Star szupermarketekben, a Douglas parfümérialánc üzleteiben, a Vapiano éttermeiben, valamint benzinkutaknál.

Mivel valószínűleg kevesen lesznek hajlandóak lecserélni telefonjaikat csak azért, hogy pénztárcaként is használhassák azt, az O2 átmeneti megoldásként mobiltelefonra ragasztható NFC chipet tartalmazó matricát is forgalomba hoz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X