nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mit művel a technológia a fordítással? Kinyírja-e a mesterséges intelligencia a szakmát?

Kritikus kérdésekkel foglalkozik május 16-án a Szent István Egyetem Fordítóképzőjének konferenciája.

nyest.hu | 2019. május 15.
|  

Húsz éve rendezték meg először a Szent István Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Karán a szakfordító szakmai konferenciát. A jubileumi esemény izgalmas témákat vet fel: a piaci trendek és a technológiák mellett átfogóan foglalkozik a mesterséges intelligencia és a kapcsolódó új technológiák iparágra gyakorolt hatásaival is.

Az előadók bemutatják a mesterséges intelligencia már kézzelfogható alkalmazási területeit és jövőbeli szerepét – mind nemzetközi szinten, mind a hazai fordításszolgáltatókon keresztül. Igyekeznek megválaszolni azt a kérdést is, mennyire alakítják át a szakmát az új technológiák, illetve miben változik majd a fordító szerepe a következő néhány évben.

A téma igen összetett, ezért a szervezők szeretnénk, ha a konferencia gondolatokat generálna, szűkebb és tágabb körben beszélgetésekkel, akár vitákkal folytatódna. Úgy vélik, a közös beszélgetés, egymás álláspontjának megismerése a legjobb személyes, szakmai és egyben gazdasági befektetés.

A Szent István Egyetem gödöllői főépülete
A Szent István Egyetem gödöllői főépülete
(Forrás: VinceB / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0)

A szervezők célja, hogy a különböző iparági szereplők – akár a versenytársak is – képesek legyenek közös pontokat találni és pozitív, előremutató, egyénileg, szakmailag, sőt üzletileg is gyümölcsöző párbeszédeket folytatni, akár együttműködéseket kialakítani.

A részletes program a Szent István Egyetem honlapján olvasható.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X