nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mindenképpen szükség van
a kisebbségi és emberi jogokra vonatkozó
akciótervre

Szerbiában.

MTI | 2014. november 29.
|  

Az emberi és kisebbségi jogokra vonatkozó akcióterv szerbiai megteremtésének fontosságát hangsúlyozta az EU- Szerbia társulási és stabilizációs bizottság második ülésén Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású EP-képviselője.

A politikus közleményének tanúsága szerint az EP- és szerb parlamenti képviselők részvételével tartott ülésen a felszólalók kiemelték: az elmúlt időszakban pozitív előrelépések történtek Szerbiában, továbbá rámutattak a régió országaival, különösképpen Magyarországgal fenntartott kapcsolatok javulására is.

Deli Andor az ülésen arra az álláspontra helyezkedett, hogy Szerbiában elsősorban nem a jogszabályok és egyezmények elfogadásával van gond, hanem a gyakorlatba való átültetésükkel és alkalmazásukkal.

„Úgy hiszem, hogy a kisebbségekre vonatkozó akcióterv, amelyet 2015 végéig kell a szerb kormánynak kidolgoznia, hozzájárul majd az eddigi törvényi keret jobb alkalmazhatóságához, eredményei a lehető legjobban érezhetők kell hogy legyenek az emberek mindennapi életében. Gondolok itt elsősorban a hivatalos nyelvhasználatra és a részarányos foglalkoztatásra” – idézi a kommüniké Delit, aki szerint mindenképpen szükség van a kisebbségi és emberi jogokra vonatkozó akciótervre Szerbiában.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X