nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Minden netező közösségi oldal tagja

Az aktív internetezők kivétel nélkül tagjai valamilyen közösségi hálózatnak, derül ki az első magyar digitális média kutatásból, amely egy nagy magyarországi kábelszolgáltató megbízásából készült.

MTI | 2010. március 5.
|  

A magyar internetezők 90 százaléka számára az internethasználat napi tevékenységnek számít, és minden negyedik válaszadó szinte folyamatosan az interneten van.

A netezők fele legalább heti rendszerességgel oszt meg és tölt le főként zenét illetve filmes tartalmakat, több mint egyharmada pedig legalább hetente tölt fel képeket – derül ki a felmérésből.

Minden második internetező már rendszeresen vesz igénybe online banki szolgáltatásokat, és egyharmaduk a számláit is a weben keresztül fizeti ki. A megkérdezettek fele ugyanakkor soha nem intézi hivatalos (adóbevallási vagy más ügyfélkapus) ügyeit az interneten.

Szinte minden aktív internetező tagja valamilyen közösségi hálózatnak, a felhasználók kétharmada már több helyen is regisztrálja magát. A netezők 90 százaléka a magyar iwiwen jegyezte be adatait, ezt követi a myVIP és a Facebook tábora.

Egyelőre csak a válaszadók 5 százaléka osztja meg élete eseményeit, gondolatait a közösségi oldalakon – derül ki a felmérésből. Ugyanakkor a közösségi oldalakat a válaszadók 49 százaléka használja napi szintű kommunikációra, míg az sms-t már csak a 40 százalékuk. A leggyakoribb elektronikus kapcsolattartási forma 70 százalékos arányban az e-mail, jellemzően a munkakapcsolatokban.

A mobilinternetet a válaszadók mindössze 6-7 százaléka használja. A legtöbben kábelen (47 százalék) vagy ADSL kapcsolat (35 százalék) révén csatlakoznak a világhálóra – olvasható a tanulmányban. Az egyik nagy magyarországi kábelszolgáltató megbízásából készült, elsőnek nevezett digitális média kutatást az Információs Társadalom és Hálózatkutató Központ (Ithaka) készítette 1500 18 éven felüli internethasználó bevonásával.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X