nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
NLP Meetup
Minden, amit a legfrissebb NLP technológiákról tudni akarsz

Az év első NLP meetupján, január 19-én, a természetes nyelvfeldolgozást segítő legújabb és legmodernebb technológiákat ismerhetjük meg első kézből, a Basis Technology vezető mérnökének interaktív bemutatójából. Az est rendhagyó módon egy negyven perces előadásból és egy workshopból fog állni, hogy a résztvevők maguk is kipróbálhassák és megtapasztalhassák a legfrissebb NLP technológia előnyeit.

Putz Orsolya | 2018. január 18.
|  

Először Brian Sawyer, a Basis Technology vezető mérnöke színes demókon keresztül – a Rosette Text Analytics által támogatott – NLP technológiát használó, az Elasticsearch-höz kapcsolódó pluginokat fogja bemutatni. A cél az adatok gazdagítása, ezáltal a keresési élmény javítása. A demók nem pusztán az előadás illusztrálására szolgálnak majd, ugyanis Brian arról is elárul részleteket, hogy mi történik a háttérben egy-egy kattintás alkalmával. A technológiát támogató Rosette Text Analytics egy olyan eszközkészlet, amely a természetes nyelvfeldolgozás minden aspektusára kiterjed – szentiment elemzést, kategorizációt, entitás felismerést és felbontást, elmosódott határú identitás párosítást (fuzzy identity matching) és vállalkozást osztályozó morfológiai eszközöket tartalmaz. Az AI támogatta adatbányászattal értékes rejtett információk tárhatók fel, amelyek segíthetik a cégvezetőket, adattudósokat, nyelvészeket és üzleti elemzőket a döntéshozatalban. Mindezt bármilyen nyelvű adat és dokumentum esetén.

Minden, amit a legfrissebb NLP technológiákról tudni akarsz

Ezt követően a résztvevők saját eszközükön maguk is kipróbálhatják, hogyan működnek a Rosette Text Analytics pluginjai az Elasticsearch-höz valós adatokon, amelyet a Precognox Data Collector szolgáltatásával gyűjtöttünk össze.

A meetup időpontja: 2018. január 19.

Helyszíne: Budapest, Paulay Ede utca 12.

Nyelve: angol

További információ: AI for Human Language; NLP meetup

Címkék: Tech, NLP Meetup
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X