nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mit fecseg a közösségi média a marketingesnek?

Outside insight, AI által támogatott médiaelemzés, iparág specifikus tartalomelemzés – csak néhány a december 11-i meetup témái közül. Aki nem akar lemaradni az AI és machine learning legújabb hazai eredményeiről, annak ott a helye a Marketing és NLP című meetupon.

Putz Orsolya, Precognox | 2017. december 11.
|  

Pécsy Gábor a Meltwater Outside Insight vízióját mutatja majd be az érdeklődőknek. A megközelítés lényege, hogy a figyelmet a belső adatokról a külsőkre irányítja. Napjainkban ugyanis egyre nagyobb hatása van az internetnek a személyes döntéshozatalunkra. Meglepő módon azonban a cégek még mindig, szinte kizárólagosan, az olyan belső információkra alapozzák a döntésüket, mint az előző havi kimutatások vagy a korábbi évek eredményei. Kevésbé veszik figyelembe a közösségi média posztokból, a céges hírekből és áttekintésekből származó értékes információkat. Miért hasznos az outside insight megközelítés a marketingben, és ebből hogyan profitálhatnak az ügyfelek? – kiderül majd a Meltwater előadásából.

Mit fecseg a közösségi média a marketingesnek?

Az automatikus szövegelemzésen alapuló business intelligence megoldásokkal foglalkozó médiaelemző cég, a Neticle nemrégiben új funkciókkal is bővítette zászlóshajójának, a Media Intelligence-nek kezelőfelületét, amiket a meetupon részletesebben is bemutatnak. Az újítások célja, hogy még egyszerűbbé és kényelmesebbé tegyék a médiaelemzés folyamatát, így időt és energiát spóroljanak a felhasználóknak, hosszabb távon pedig meghatározzák a fejlesztési trendeket.

Horváth Róbert vezető fejlesztő és társalapító előadásában beszél a letisztult, interaktív kezelőfelületről, a machine learning által támogatott szabad szavas keresőről, a beépített riport sablonokról, a trendfelismerés és kiváltó okok kiderítésének mesterfogásairól, és a találatok közötti könnyű kereshetőségről.

Mit fecseg a közösségi média a marketingesnek?

A BlackSwan szintén a közösségi média által kínált marketing lehetőségekre hívja fel a figyelmünket. ezeken az online felületeken ugyanis szívesen osztjuk meg a termékekkel kapcsolatos tapasztalatinkat és véleményünket. Az előadásból kiderül, hogy a BlackSwan milyen termékeket kínál az egyes iparágakhoz (pl. élelmiszeripar) kötődő tartalmak elemzésére, és milyen megoldást nyújt az iparággal kapcsolatos átfogó kép kinyerésére. Ez nem pusztán az egyes márkák vagy kulcsszavak vizsgálatát igényli, hanem a teljes iparág feltérképezését a közösségi média szemüvegén keresztül. Mindez, hogy valósul meg a gyakorlatban? A kérdésre választ kapunk Farkas Richárd előadásából.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött az esemény oldalán.

A meetup helyszíne és időpontja: Háló Közösségi és Kulturális Központ, 2017. december 11. 18:30.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X