nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @aphelion: Én nem tudom, van-e különbség, bevallom, nekem eddig az nem tűnt fel, hogy erre...
  2019. 09. 16, 17:17  Anti-PC shaming
 • szigetva: @Cypriánus: www.youtube.com/watch?v=zvgZtdmyKlI
  2019. 09. 16, 17:15  Anti-PC shaming
 • csillagszemű: Ha már nyelvmentés: 1. www.melano.hu/csinaltam_ahogy_tudtam_int...kipedia_alapitojaval Men...
  2019. 09. 16, 13:14  Nyelvmentés sorozatokkal
 • aphelion: @szigetva: Hehe, és mindkettőre van Nyest cikk is a találatok között: www.nyest.hu/hirek/m...
  2019. 09. 16, 12:34  Anti-PC shaming
 • Cypriánus: @Mártonfi Attila: Nyilván aki támadja a PC-t az csak náci lehet. Na persze . Nem mondom ho...
  2019. 09. 16, 11:57  Anti-PC shaming
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Figyeljük a közösségi médiát!

Hogyan jelenik meg a közösségi médiában egy márka? Vannak-e regionális különbségek az USA különböző részein csevegő Twitter-felhasználók posztjai között? Lehetséges-e pusztán valakinek a nyelvi megnyilatkozásai alapján megállapítani a demográfiai jellemzőit?

nyest.hu | 2016. december 12.
|  

A kérdésekre a válaszat a decemberi NLP meetupon tudhatják meg az érdeklődők. December 13-án angol nyelvű előadásokkal várjuk az érdeklődőket, előadóink a BlackSwan és az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének kutatói. A rendezvény ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az esemény oldalán.

A BlackSwan cég 2011-ben alakult, ma már több országban (UK, Magyarország, Kanada, Egyesült Államok, Szingapúr, Dél-Afrika) jelen van analitikai megoldásaival. Fő profiljába a nyilvános és ügyféladatok feldolgozása és erre épülő egyedi analitikai megoldások tartoznak. Markus Frise (Head of Data Science) előadása nyitja a meetupot, melyből megtudhatjuk, a BlackSwan hogyan segíti ügyfeleit a közösségi média szöveges tartalmainak elemzésében. Farkas Richárd (BlackSwan, Lead Data Scientist, adjunktus, Szegedi Tudományegyetem) két esettanulmányon keresztül mutatja be a közösségi médiában előforduló szövegek elemzésének lehetőségeit.

Vattay Gábor és Bokányi Eszter(ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék) előadásukban bemutatják, hogy a szöveges adatokat hogyan lehet szerzőik demográfiai jellemzőinek feltérképezésére felhasználni. Az arXiv-en elérhető tanulmányukban a szerzők az Egyesült Államok területén keletkezett tweeteket elemezve megállapították, hogy a fizikai távolsággal együtt nőnek a nyelvhasználati különbségek. A demográfiai különbségek is megmutatkoztak az adatokban, pl. a bibliaövezetbe (kb. a déli tagállamokban) jellemzőbbek a vallással kapcsolatos szavak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X