nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Milliárdos fejlesztés a kéttannyelvű szakképzésben

A jövőben 6200 diák tanulhat szakmát csúcstechnológiai berendezéseken a fővárosban, miután befejeződött a IX. kerületi Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskolában a 2009-ben elkezdett egymilliárd forint értékű oktatásfejlesztési program - olvasható a nepszava.hu-n.

Edupress | 2011. január 31.
|  

A 88,89 százalékban uniós támogatásból megvalósuló infrastrukturális fejlesztés két fő eleme az oktatási épületek kialakítása és a felszerelésükhöz szükséges eszközpark beszerzése volt.

A IX. kerületben található Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskolában befejeződött egymilliárd forint összköltségű fejlesztése célja, hogy összevonja az eddig széttagolt gyakorlati képzéseket, és azt egy modern tanműhelybe helyezze át. Ennek érdekében a támogatás is az oktatási épületek kialakítását, valamint azok modern felszerelését segítette.

A programnak köszönhetően immár 6200 diák tanulhat szakmát a csúcstechnológiájú berendezéseken. Egyszerre 378 tanuló vehet részt a gyakorlati képzéseken, amelyek az épületgépész, elektrotechnikus, informatikus és nyomdász diákoknak segít gyarapítani szakmai tudásukat. A fejlesztések során 765 darab gépet, berendezést, szerszámot, és bútort szereztek be, köztük modern nyomdagépet, CNC esztergagépet, valamint kialakításra került egy az oktatáshoz szükséges informatikai háttérpark is. Emellett a beruházást követően a 4500 négyzetméter alapterületű műhely teljesen akadálymentessé vált, rámpák, liftek, valamint tapintható és hangos berendezések segítik a mozgáskorlátozottak, és a fogyatékkal élő tanulók közlekedését.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X