nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A turizmus vonza a kéttannyelvű oktatást

Magyar-angol kéttannyelvű osztály indítását tervezik ősztől elsős diákoknak a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton.

MTI | 2011. április 3.
|  

A termálvize miatt növekvő idegenforgalmú szigetközi község vezetése úgy látja, a következő években a turizmus még nagyobb lendületet vesz, s ehhez az idegennyelv-tudás, főként az angol elengedhetetlen – mondta Tóth Péter polgármester az MTI-nek.

A sikeres vállalkozóból lett polgármester – nevéhez fűződik a Lipóti Pékség – tudatában van annak, hogy a kéttannyelvű oktatás plusz költségekkel jár. Mivel az önkormányzatnak arra nincs forrása, úgy döntött, hogy a hiányt a pékség pótolja majd.

A független polgármester közlése szerint a 700 lakosú községben és a környező településeken élénk az érdeklődés a kezdeményezés iránt, amelynek az a különlegessége, hogy nem nagyvárosban, hanem egy kistelepülésen szándékoznak ilyet tető alá hozni. Az oktatás a diákok számára ingyenes lesz – fűzte hozzá a község vezetője.

A hivatalos engedélyek beszerzése folyamatban van, ami pedig a terv szakmai részét illeti: a községi óvodában
egy angol anyanyelvű, Bostonból érkezett tanár játékos formában már tanítja a kicsiket, ő szeptembertől a tervek szerint az iskolában fog oktatni – mondta Tóth Péter.

A polgármester biztos abban, hogy találnak annyi angol nyelven oktató pedagógust, amennyire szükségük lesz. A kéttannyelvű oktatást a következő években úgynevezett felmerő rendszerben akarják bővíteni Lipóton.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X