nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Meztelen videót ígér ismerőseinkről a készséges Facebook-vírus

Kimondottan röhejes vírus ütötte fel a fejét a Facebookon: ismerőseinkről ígér meztelen videót.

nyest.hu | 2014. március 11.
|  

Ha ismerőséről készült meztelen videót ígér önnek egy poszt a Facebookon, akkor érdemes nem rákattintania: egy igen viccesen terjedő vírusról van szó ugyanis. Az [ismerős neve] naked VIDEO, a „See [ismerős neve]'s naked video és az [ismerős neve] Private Video szöveggel kiposztolt üzenetek arra apellálnak, hogy a legtöbben szívesen rákattintanak egy ismerős pikáns titkait tartalmazó videóra. 

Ha pedig már rákattintott valaki a linkre, egy meglehetősen jól összerakott ál-YouTube oldalra kerül, ami azonnal megkezdi egy trójai vírus telepítését a számítógépen. Ha az antivírus szoftvernek sikerül elkapnia a próbálkozást, amikor a felhasználó épp az életkori korlátot ellenőrző képernyőn jut át, akkor egy ál-Adobe Flash Player oldalra jutunk, ami a videó futtatásához szükséges frissítéseket telepítené a gépünkre.

És ez az, ami miatt a legtöbben horogra akadnak: ugyan az első próbálkozást már semlegesítette a vírusirtó, a második alkalommal már jön is a vírus a gépre. Ha pedig sikerült bejutnia, akkor egy böngésző-kiegészítést telepít a gépre, amelynek segítségével az összes ismerősünket rólunk készült meztelen videókkal kecsegteti. Az pedig szinte teljesen természetes, hogy lesz olyan ismerősünk, aki szívesen megtekintené meztelen videós linkünket.

A tanulság: ha meztelen videót szeretne terjeszteni magáról a kedves olvasó, azt ne bízza vírusra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X