nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mexikó megállapodott a Google-lal

A mexikói Antropológiai és Történelmi Nemzeti Intézet megállapodást kötött a Google Méxicóval az ország régészeti és történelmi műemlékeinek népszerűsítéséről. Az ország ugyanis így kívánja fellendíteni az új influenza miatt visszaeső idegenforgalmat.

MTI/AP | 2009. június 17.
|  

A terv keretében a Google több platformját, köztük a Google Earth programot is felhasználják.
Az intézet előzőleg a YouTube videomegosztó portálon nyitott csatornát. Az intézmény hétfőn jelentette be, hogy több interaktív és virtuális „városnézésen” is dolgozik.
Az új influenza csúcspontján az intézet hatáskörébe tartozó 173 régészeti emléket és 116 múzeumot zártak be több mint egy hétre, de május végén újra megnyitották őket.
A járvány következtében Mexikóban jelentősen visszaesett a turizmus. Idegenfogalmi illetékesek szerint egy hónapja a szállodai foglaltság aránya az ország kilenc legnépszerűbb idegenforgalmi központjában 9–12 százalékra esett vissza, bár azóta mintegy 43 százalékosra javult.
A kormány Vive México néven kampányt indított az ország harmadik legnagyobb legális bevételét jelentő idegenforgalom fellendítése érdekében.
A szállodák különböző kedvezményes akciókat hirdettek. Felipe Calderón elnök kedden kihirdette az új idegenforgalmi törvényt, amely jobb együttműködési lehetőségeket biztosít a helyi és a szövetségi illetékesek, valamint az állami és magánszektor között.

Információ
X