nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Twitter „utolsó pillanatai”

Lefagytak bizonyos Twittert használó Mac- és iPhone-os szoftverek, miután a Twitter összes üzeneteinek száma elérte a 2 milliárd 147 millió 483 ezer 647-et, amely a legnagyobb olyan érték, amelyet bizonyos szoftverek még értelmezni tudnak.

MTI | 2009. június 15.
|  

Hasonló esettel van dolgunk, mint amelyet 2000-ben „milleneum-bugnak” neveztek: akkor az évezredváltó számítása okozott problémát a gépeknek. A mostani hibát az interneten tréfásan Twitpocalypse-nak hívják – olvasható a Yahoo portálon.
Miután a Twitter-üzenetek száma átlépte a fenti értéket, bizonyos twitteres alkalmazások bedobták a törülközőt. A furcsa jelenség legelső áldozata a Twitterific for iPhone volt, amelynek működése az esemény után azonnal leállt. A programot kiadó cég ugyan kiadott egy szoftveres javítást, ez azonban nem segített a problémán. Az alkalmazás egyik fejlesztője, Craig Hockenberry magán a Twitteren közölte, hogy sikerült kidolgoznia a megfelelő javítást, ám sokáig kellett arra várni, hogy az Apple jóváhagyja és saját rendszerébe is feltöltse. A Twitterific nemrég felkerült ingyenes verziója már hibamentes, azonban a prémiumszolgáltatásokat tartalmazó fizetős változat még nem az.
Egy másik szoftver, a Macre és iPhone-ra egyaránt elkészült Tweetie is a Twitpocalypse áldozata lett. Bár a Twitter nézegetése és publikálása működik, a keresőfunkció a Macen továbbra is hibás, egyedül iPhone-on sikerült elhárítani a szoftveres problémát.
A hibákat folyamatosan javítják, így érdemes rendszeresen visszanézni, felkerültek-e már a honlapokra a legújabb verziók.

Információ
X