nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mindent róluk nélkülük
Mellőzik a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetét

„A felsőoktatásban dolgozók megelégelték azt, hogy a megkérdezésük nélkül, a fejük felett születnek meg a sorsukat, jövőjüket meghatározó döntések!”

MTI | 2013. január 31.
|  

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) szerint ismét nagy hibát vétett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely nem hívta meg a szervezetet a felsőoktatási kerekasztal csütörtöki alakuló ülésére. A szervezet szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az FDSZ többször is jelezte, hogy részt kíván venni a felsőoktatás jövőjét meghatározó döntéseket előkészítő fórum munkájában. Mint írták, érthetetlen, szakmailag és politikailag is indokolatlan az FDSZ képviseletének negligálása, hiszen a felsőoktatásban dolgozókat, az oktatókat és az oktatást közvetlenül segítőket képviseli.

Az állásfoglalásban felidézték, hogy az FDSZ 25 éve bejegyzett, alulról építkező, demokratikusan választott vezetőkkel rendelkező, alapszabályában deklaráltan pártpolitikától mentes legitim érdekképviseleti szerv, mely a hatályos törvényekben leírt jogosítványokkal bír. Szerintük érthetetlen, hogy ha a közoktatásban működő szakszervezeteket az oktatási kormányzat bevonta az őket érintő döntések előkészítésébe, akkor a felsőoktatás esetében miért nem teszi ugyanezt.

A szakszervezet – mint írták – minden alkalmat megragadott, hogy felajánlja az együttműködését az oktatási kormányzat számára, de eddig ez nem vezetett eredményre. Amennyiben az oktatási kormányzat tárgyalókészsége továbbra sem változik, akkor megkeresik az általunk képviselt oktatók és az oktatást közvetlenül segítő dolgozók véleménynyilvánításának más formáját – közölték.

„A felsőoktatásban dolgozók megelégelték azt, hogy a megkérdezésük nélkül, a fejük felett születnek meg a sorsukat, jövőjüket meghatározó döntések!” – zárul az állásfoglalás.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X