nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megszületett a Facebook Lite

Mobiltelefonokhoz és gyenge internetkapcsolattal rendelkező felhasználók számára elkészítették a Facebook fejlesztői a közösségi portál „lebutított” változatát, a Facebook Lite-ot. Az új szolgáltatás egyelőre béta-verzióban fut.

MTI | 2009. augusztus 14.
|  

A Facebook szerdai közleménye szerint az új szolgáltatás gyorsabb és egyszerűbb verzió lesz, hasonló ahhoz, mint ami a mobiltelefonokon eddig is használatos volt. A Lite-ben a felhasználók kommentálhatnak, elfogadhatják a barátok kéréseit, egymás „falfelületeire” irkálhatnak, és megnézhetik a fényképeket és az állapotfrissítéseket.

Az új szolgáltatást elsődlegesen olyan országokba szánják, ahol a szélessávú internet még nem terjedt el. A béta-verziót Indiában tesztelik, és Kínában, valamint Oroszországban akarják terjeszteni. Ezekben az országokban rengeteg új felhasználó próbálja ki először a Facebookot, és a tervezők egyszerűbb kezelőfelületek akarnak kínálni nekik.

Másrészről a mobiltelefonok internetes funkciója egyre dominánsabb szerepet tölt be a fejlődő országokban, ugyancsak a szélessávú kapcsolat hiánya miatt. A Facebook vágott verziója éppen ezért a mobiltelefonokon is várhatóan nagy sikerre számít ezeken a piacokon – olvasható a BBC hírportálján.

A Facebooknak jelenleg 250 millió aktív felhasználója van, ezeknek azonban több mint 72 százaléka az Egyesült Államokban és Európában él, ahol elterjedt a gyors internetkapcsolat.

Információ
X