nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megnyílt a Debreceni Nyári Egyetem

Megkezdődött a Debreceni Nyári Egyetem négyhetes kurzusa hétfőn. A képzésre 42 országból 230 külföldi hallgató iratkozott be.

MTI | 2010. július 20.
|  

Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora a megnyitót megelőző sajtótájékoztatón közölte: a Debreceni Nyári Egyetem Magyarország legrégibb és legnagyobb, a magyart mint idegen nyelvet oktató, illetve a magyar kultúra terjesztésével és népszerűsítésével foglalkozó intézménye.

A programba szervesen illeszkedik a nyári zenei akadémia kurzusa, illetve a most első alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Területfejlesztési Nyári Egyetem - tette hozzá a rektor.

Szaffkó Péter, a nyári egyetem igazgatója szerint az utóbbi években csökkent a magyar nyelvet tanulók száma, ezért angol nyelvű képzést is indítanak, az idén például magyar zenei kurzust kínaiaknak, valamint a 19. és 20. századi magyar történelmet bemutató képzést, amelyre még Malajziából és a Fülöp-szigetekről is jelentkeztek hallgatók.

Az idén a legtöbben Németországból, Franciaországból, valamint az Egyesült Államokból és Olaszországból érkeztek. Az igazgató megemlítette: a mindennapi nyelvórák mellett tematikusan rendezett idegen nyelvű előadások és kulturális programok segítenek képet nyújtani hazánk történelméről, kultúrájáról és hagyományairól.

A hallgatók az idén is szórakozva tanulhatnak népdalokat és néptáncokat, játékos vetélkedőkön mutathatják meg, mit tudnak Magyarországról, ellátogathatnak a Parlamentbe és híres kastélyokba, a magyarul már jól tudók pedig érdekes témákról beszélgethetnek szakemberekkel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X