nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Meghirdettük a versenyt!

Mostantól hivatalosan is megkezdődött a 23. Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny jelentkezési időszaka. Nagyon várjuk innovatív ötleteiteket, találmányaitokat!

nyest.hu | 2013. november 12.
|  

A Magyar Innovációs Szövetség november 6-án 23. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az MTVA közreműködésével.

Dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és a MISZ tiszteletbeli elnöke bejelentette a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny meghirdetését, illetve feltételeit. Kiemelte, hogy főként olyan kreatív fiatalokat keresnek, akik más megközelítésből látják a megoldandó problémákat és feladatokat. A pályázatoknál az újdonságot, kreativitást és alkalmazhatóságot veszik figyelembe.

Meghirdettük a versenyt!

Az 5 évvel ezelőtt, a National Instruments (NI) által meghirdetett myDAQ pályázat az idén beintegrálódott az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenybe. Ezért dr. Ábrahám László, az NI vezérigazgatója bemutatta a myDAQ terméket, melyre fejlesztési javaslatokat várnak középiskolásoktól. 

 Dr. Sipos Imre, helyettes államtitkár az EMMI nevében köszöntötte a meghívottakat, többek között az ifjúsági versenyek pályaválasztást segítő szerepéről beszélt. Kiemelte az iskolák szerepét a versenyben, és tanár-diák kapcsolatot hangsúlyozta ki. 

Ezt követően dr. Bendzsel Miklós átnyújtotta Naszlady Mártonnak a Dr. Kamilo Feher-díjat, Kockakulcs című munkájáért. A díjat kizárólag a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának tagja kaphatja, a díjjal járó összeg azt hivatott elősegíteni, hogy a fiatal, nemzetközi téren is szabadalmaztathassa találmányát. 

Meghirdettük a versenyt!

Az esemény végén a 2013. évben rendezett nemzetközi versenyeken sikeresen szerepelt magyar fiatalok mutatkoztak be 10-10 percben, és mutatták be munkájukat. 

  • Zsombori Balázs, a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1. helyezettje és a 25. EU Fiatal Tudósok Versenyének 3. helyezettje, 
  • Szalóki Csaba, a 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 3. és a 6. fenntarthatósági olimpia (I-SWEEP) 3. helyezettje,
  • Hegyesi Donát, a 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen 1. díjban és a 25. EU Fiatal Tudósok Versenyen különdíjban részesített pályázó.

Meghirdettük a versenyt!

Az eseményt fogadás zárta.

További infókért kattints a képre!
További infókért kattints a képre!
Címkék: Tech, Feltaláltam!
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X