nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megbuktak angolból a franciák

Meg kell reformálni a nyelvoktatást – vonta le a következtetést a francia elnök, miután a francia diákok lesújtóan szerepeltek egy felmérésben.

nyest.hu | 2010. június 16.
|  

A franciák és az angolok híresek arról, hogy hadilábon állnak egymás nyelvével, mégis mindkét országban a másik nyelve számít a leggyakrabban tanított és legismertebb nyelvnek. Egy a Guardian cikkében idézett felmérés szerint 109 nemzet közül a francia diákok csak a 69. helyen végeztek az angol nyelvtudásukat tekintve.

A kérdéses felmérésben használt teszt a TOEFL (Test of English as a Foreign Language) volt, az angol mint idegen nyelv legáltalánosabb írásos tesztje, melyet 1964 óta már 23 millióan töltöttek ki.

Más felmérések szerint azonban a franciák angoltudása mégsem annyira tragikus. Igaz, elmarad a hollandok és a skandinávok több mint 80 százalékos angoltudása mögött, viszont megelőzi az angolul tudó spanyolok és olaszok 30 százalék alattira becsült arányát.

A TOEFL felmérés eredményéről értesülve a francia elnök bejelentette, hogy nyelvoktatási reformot szeretne végrehajtani országában. Sarkozy a memorizálás és a nyelvtan helyett az idegen nyelvek szóbeli használatára helyezné a hangsúlyt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X