nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Cypriánus: genomebiology.biomedcentral.com/articles...86/s13059-018-1522-1 Külön fölhívnám a figyelme...
  2020. 08. 04, 16:09  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @Libertate: Nem figyelsz. C. már hetekkel ezelőtt bemutatta, hogy a finnugor népekben sok ...
  2020. 08. 04, 14:28  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @Cypriánus: „Genetikai szempontból viszont igaz, amit írsz: az uráli népek őseinek legnagy...
  2020. 08. 04, 13:55  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @mederi: ( 640 ) Ha ez igaz – márpedig miért írtad volna – akkor az egy újabb bizonyíték, ...
  2020. 08. 04, 13:26  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @Cypriánus: "Genetikai szempontból viszont igaz amit írsz: az uráli népek őseinek legnagyo...
  2020. 08. 04, 09:18  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar iskola a csángóknak

Aláírták a moldvai magyar oktatási programról szóló megállapodást. A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) vezetői közötti szerződés értelmében a program javára érkező keresztszülői támogatásokat befogadja és továbbítja az RMPSZ a moldvai magyar gyermekek és tanáraik részére – közölte a nemzetpolitikai államtitkárság kedden az MTI-vel.

MTI | 2012. május 16.
|  

Az aláírás előtt még hétvégén újabb egyeztetést tartottak, amelyen a kormány részéről Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. illetékes képviselői, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Burus-Siklódi Botond, a moldvai magyar oktatási program megbízott koordinátora, Márton Attila, A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány alapítójaként Petrás Róbert, valamint a Teleki László Alapítvány igazgatója, Diószegi László vett részt.

A közlemény szerint a résztvevők értékelték annak az elmúlt három hónapnak a tapasztalatait, amióta az RMPSZ működteti az oktatási programot. A felek megállapították, hogy a moldvai magyar oktatási program színvonala javult, hiszen megjelent a rendszerben a szakfelügyelet, azaz a minőségbiztosítás, a technikai nehézségeket pedig az eltelt idő alatt sikerült minimalizálni.

Azt is örvendetes változásnak tartották, hogy a tanárok minden hónapban időben megkapják járandóságukat, ráadásul a pénzeszközök felhasználása is sokkal hatékonyabb a korábbi évekhez hasonlítva.

Moldvában gördülékenyen folytatódik a csángó gyerekek magyar nyelvű oktatása – olvasható a kommünikében. A közlemény felidézi, hogy április 28-án minden, a moldvai magyar oktatásban részt vevő pedagógussal meghosszabbították munkaszerződését, amely immár határozatlan időre szól. A felek megállapították, hogy a támogatók, így a magyar kormány és a keresztszülők szempontjából az RMPSZ közreműködése az egyre magasabb színvonalon történő oktatást, továbbá a rendelkezésre álló pénzeszközök hatékony és átlátható felhasználásának garanciáját jelenti.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X