nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Még tart az elnökségi stáb nyelvi felkészítése

Decemberig biztosan befejeződik a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökségi feladatok lebonyolításáért felelős stáb felkészítése a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM); a stábtagok nyelvi felkészítésének nagy része már lezárult - tájékoztatta a tárca pénteken az MTI-t.

MTI | 2010. szeptember 13.
|  

A KIM a 700 tagú elnökségi stáb nyelvi képzéséért és az úgynevezett kompetenciafejlesztéséért felel.

Mint a tárca közölte, az angol és a francia nyelv oktatása az elnökségi stáb tagjainak 2009 tavaszán kezdődött. Elsősorban "a diplomáciai kapcsolatokban szokásos" formális és informális szituációkat gyakorolják a tanfolyamokon a résztvevők, és az uniós szakszókincset kell elsajátítaniuk.

A tárca tájékoztatása szerint kisebb, 10-15 tagú csoportokban oktatnak, de a vezető beosztású köztisztviselőknek egyéni képzést is kapnak.

A minisztérium közölte: a stábtagok kiválasztásának része volt az úgynevezett kompetenciafelmérés is, ennek eredményét személyre szabott fejlesztési javaslatokkal együtt mindenki megkapta. A tárca a felmért képességek közé sorolta egyebek között a stratégiai gondolkodást, a problémamegoldást, a kommunikációt, a konfliktuskezelést és a rugalmasságot.

A KIM arról is beszámolt, hogy a felkészülés kezdeti szakaszában más tagállamok, így például Szlovénia és Ausztria tapasztalatainak tanulmányozásával állt össze a képzési terv.

Korábban a Külügyminisztérium közölte, hogy az uniós alapismereti és szakmai képzésről a külügyi tárca gondoskodik.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X