nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Médiamonitor a CEU-n

A Média és Kommunikáció Kutató Központ (CMCS) elindítja a Magyar Médiamonitort, melynek célja, hogy hozzájáruljon azokhoz a vitákhoz, amiket döntéshozók, témával foglalkozó szervezetek és újságírók folytatnak arról, milyen eszközökkel védhető meg a média szabadsága és pluralizmusa Magyarországon, a régióban és Európában. A projektet a Közép-európai Egyetemen (CEU) működő CMCS vezeti civil szervezetekkel karöltve.

Edupress | 2013. március 20.
|  

A Magyar Médiamonitor nyomon követi, dokumentálja és értékeli az új magyar médiatörvény hatását az ország médiakörnyezetére. Segítségével független szakértők és kutatók szakpolitikailag releváns adatokkal, hírekkel és elemzésekkel szolgálnak médiatulajdonosi változásokkal és más piaci fejleményekkel kapcsolatban. A szakértők folyamatosan figyelemmel kísérik és elemezik a 2010-es törvény megvalósítását és hatását a tulajdonosi viszonyokra, valamint a médiapluralizmusra Magyarországon.

A projekt elemei a következők:

  • a 2010-es médiatörvény hatásaival kapcsolatos legfontosabb fejlemények és trendek kutatása és elemzése;
  • médiamonitor blog indítása angol nyelvű hírekkel, összefoglalókkal és elemzésekkel olyan fontos eseményekről, amelyek a magyar média helyzetével kapcsolatosak: többek között szabályozási és műsorszolgáltatás-engedélyezési döntésekről, a tulajdonosi helyzet változásáról és piaci hírekről;
  • a szabályozási és engedélyezési döntésekkel, piaci információkkal és a tulajdonosi helyzet változásával kapcsolatos és egyéb releváns anyagok és angol nyelvű hírösszefoglalók digitális archívumának elkészítése, aminek célja, hogy egy helyen mindenki számára hozzáférhetővé tegye a magyar média helyzetét tárgyaló anyagokat.

A projektet a CEU-n működő CMCS vezeti partnerségben a következő civil szervezetekkel: Mérték Médiaelemző Műhely (MEM), és a tényfeltáró újságírásért és közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzdő Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ. A projekt a Trust for Civil Society in Centraland Eastern Europe (CEETrust) által adományozott kutatási támogatásból jött létre.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X