nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Csak akkor oltsuk a tüzet, ha már leégett a ház
Martonyi: az aggodalmak beigazolódása esetén van helye markáns kritikának

Martonyi János külügyminiszter szerint csak akkor lenne szabad „markáns véleményeket” megfogalmazni a magyar médiatörvénnyel szemben, amennyiben a visszaélés veszélyéről szóló aggodalmak „beigazolódni látszanak”.

MTI | 2010. december 30.
|  

A külügyi tárca vezetője csütörtökön az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című reggeli hírműsorának a külföldön megfogalmazott kritikákról szólva hangsúlyozta: a jogszabály ellen tiltakozók túlnyomó többsége nem olvasta el a törvényt, ezért mindenkinek azt tanácsolja, hogy tanulmányozza a dokumentumot, és ezt követően jelölje meg azokat a rendelkezéseket, amelyek aggodalmat keltenek.

A miniszter kiemelte továbbá, hogy a médiatörvény által biztosított bírósági felülvizsgálat megfelelő biztonságot ad mindenki számára, az Európai Bizottság nem hivatalos vizsgálata pedig reményei szerint „tárgyilagos álláspontot” foglal majd el a magyar médiatörvényről.

Európában már korábban is történt olyan eset, amikor előre elítéltek egy országot, ám később nem következtek be a jósolt súlyos események - emlékeztetett Martonyi János, aki szerint a jogszabályt ért nemzetközi bírálatok nem árnyékolhatják be Magyarország január 1-jén kezdődő EU-elnökségét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 kergezerge 2010. december 31. 21:32

Ja, a rendőrök is azt szokták mondani, nem mennek ki fenyegetés miatt, csak ha már meg is öltek valakit. :/

Információ
X