nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Márciusban indul a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj

Anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségű középiskolák diákjai által elnyerhető, havi hatvanezer forintos ösztöndíjat hoztak létre.

Edupress | 2011. március 22.
|  

A kisebbségi önkormányzatok vezetőit fogadta hivatalában Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes március 18-án, mely találkozón bejelentette a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj márciusi meghirdetését – derült ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter közleményéből. A hatvanezer forintos ösztöndíj célja, hogy azokat a tehetséges középiskolás fiatalokat segítse, akik a lakóhelyük távolsága miatt vagy anyagi okokból nem tudnak egyetemre, főiskolára járni.

Navracsics Tibor azon a találkozón jelentette be a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj márciusi meghirdetését, amelyen a kisebbségi önkormányzatot vezetőit fogadta. A miniszter az egyeztetésen leszögezte: személyes garanciát vállal arra, hogy Magyarországon a nemzetiségi és kisebbségi jogok nem sérülhetnek. Navracsics Tibor az ösztöndíjat ismertetve elmondta: az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségű középiskolák diákjai által elnyerhető, havi hatvanezer forintos ösztöndíjat azért hozták létre, mert így kívánják segíteni azokat a tehetséges fiatalokat, akik esetleg a lakóhelyük távolsága miatt vagy anyagi okokból nem tudnak egyetemre, főiskolára menni.

A közleményből kiderült továbbá: az érettségi előtti két évben havi 60 ezer forintos összeggel járó Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat középiskolánként, évfolyamonként egy diák nyerheti el. Az ösztöndíj-pályázaton – az anyanyelvű és kétnyelvű kisebbségi program szerint működő középfokú iskolák ajánlása alapján – az a magyar állampolgárságú diák vehet részt, aki nyilatkozata szerint valamely nemzeti vagy etnikai kisebbséghez tartozik, tanulmányi eredménye az előző tanév végén eléri a 4.00-es átlageredményt, és más tanulmányi ösztöndíjban nem részesül.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X