nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Már a grúzok is tanulhatnak olaszul

Idén nyílik az olasz nyelv és kultúra terjesztésére hivatott Dante Alighieri Társaság Tbilisziben, Grúzia fővárosában.

nyest.hu | 2010. április 27.
|  

Eddig Grúziában nem tudták kielégíteni az olaszul tanulni vágyók igényeit, mert túl kevés volt az egyetemi hely. A Dante Alighieri Társaság négy éve tervezett grúz kirendeltsége idén nyílik a Georgian Times jelentése szerint. A nemzetközi nonprofit társaság az Isteni Színjáték szerzőjéről kapta a nevét, akit az olasz nyelv megteremtőjeként is tisztelnek.

A Dante Alighieri Társaság helyi elnöke az olasz és francia nyelvek professzora, Nino Tsertsvadze lesz, aki többek között az első olasz-grúz szótárt is készítette 1999-ben. Addig a grúz diákoknak orosz-olasz szótárból kellett tanulniuk.

Az intézményben hat különböző szinten lehet majd tanulni az olasz nyelvet, és PLIDA diplomát is lehet majd szerezni. A negyedik szintet végzők nyelvtudását az olasz egyetemek is elfogadják, a hatodik szintet elvégzők pedig olasz nyelvtanári képesítést kapnak, ami a világ bármely országban érvényes. A Dante Társaság ebből a szempontból a más európai nyelvi és kulturális intézetekhez – például Alliance Française, British Council, Goethe Institut, Instituto Cervantes és Instituto Camões – lesz hasonlítható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X