nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
 • mederi: @szigetva: Az ezer évvel ezelőtti tévedés a "gy" hang írását illetően nem éppen mulandó, r...
  2023. 02. 03, 18:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
5x gyorsabb
Magyarul is elérhető az internetes hangfelismerő

Magyarországon is le lehet tölteni a Nuance Dragon Dictation és a Dragon Search, magánembereknek ingyenes hangfelismerő szolgáltatásokat csütörtöktől.

MTI | 2011. november 16.
|  

Így a magyar nyelvű felhasználók is diktálhatnak mostantól emaileket, szöveges üzeneteket, akár ötször gyorsabban, mintha gépelve vinnék azt be telefonjukba vagy táblagépükbe.

Reszler Ákos, a Nuance-Recognita Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a több mint 25 országban és nyelven elérhető ingyenes alkalmazásokat az amerikai Nuance Communications Inc. iPhone-ra, iPod Touchra és iPadre fejlesztette ki. A magyarországi megjelenés a sikeres oroszországi és lengyelországi megjelenését követi, ahol az alkalmazások az első, illetve harmadik helyet érték el az App Store ingyenes alkalmazásai között.

Reszler Ákos úgy vélte, hamarosan hangalapú lesz a legnépszerűbb mobil kommunikációs felület. Ezek az alkalmazások Kelet-Európában is gyorsan terjednek: segítségükkel bárki gyorsan és egyszerűen írhat közösségi hálózatokra, vagy indíthat mobilnetes kereséseket is.

A Dragon Search alkalmazással a felhasználónak csak be kell mondania a keresett kifejezést, s a gép megmutatja az információkat és válaszokat a mobilneten keresztül. Az alkalmazás másodpercek alatt, egyszerre több forrásból képes gyorsabb és pontosabb eredményeket megjeleníteni.

Az amerikai cég világszerte több mint 6.000 alkalmazottat foglalkoztat, ebből mintegy ezret Európában, közülük 120-at Budapesten.

Reszler Ákos elmondta, tavaly ötven embert vett fel a budapesti kutató-fejlesztő központ, míg az idén újabb 30 alkalmazottat.

A Nuance beszéd-feldolgozási megoldásai több mint 60 nyelvet és dialektust támogatnak, képfeldolgozási megoldásai pedig több mint 100 nyelvet.

A cég 2010-es bevétele megközelítette az 1,2 milliárd dollárt, míg az idei értékesítések várhatóan elérik az 1,35 milliárd dollárt.

Az üzleti modell szerint a Nuance bevétele alapvetően a nagyvállalati alkalmazásokból, illetve abból származik, hogy a mobilcégek megveszik a technológiát azért, hogy beépíthessék készülékeikbe, s ne maradjanak el a versenyben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X