nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hangvezérelhető lett az Android

A Google új eszköze lehetővé teszi, hogy a leggyakoribb parancsokat szóban adja ki a felhasználó.

It cafe, Dajkó Pál | 2010. augusztus 13.
|  

Új eszközzel bővült a Google Android operációs rendszere: mostantól bizonyos feladatokat már hangvezérléssel is végrehajt a program – jelentette be tegnap a cég hivatalos blogjában Hugo Barra termékmenedzselési igazgató és David Burke fejlesztési menedzser. A „Voice Actions for Android” elnevezésű technológia egyelőre csak angol nyelven működik.

A gombnyomással aktiválható hangvezérlés jelenleg a következő parancsokat ismeri fel: üzenetküldés, zenefájl betöltése, telefonhívás, e-mail küldése, egy adott weboldalra navigálás, jegyzetírás, hely-, illetve üzletkeresés, útvonaltervezés, térkép előhívása.

A hangvezérlés megjelentetésével egy időben frissítették az androidos keresőwidgetet is, mely helyi kereséskor most már felajánlja pl. az éttermeket, és letölthető a Chrome to Phone alkalmazás is, mely lehetővé teszi, hogy a PC-kről a felhasználó linkeket és egyéb adatokat át tudjon küldeni a telefonjára.

Mindegyik program futtatásához az Android 2.2 (Froyo) szükséges, de a Motorola és a Verizon által kiadott Droid 2-re már előtelepítik a hangvezérlést.

A régebbi Androidokra is létezik hangvezérlés, igaz a Vlingo nevű, a piactérről letölthető alkalmazás nem a Google terméke. Ezt a szoftvert eddig 9,99 dollárért árulták, ám a Google bejelentése után a készítők úgy döntöttek, hogy mostantól ingyenessé teszik.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X