nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyarok mentek a legtöbben Ausztriába a munkaerőpiaci nyitás után

Magyarországról érkeztek a legtöbben Ausztriába az osztrák munkaerőpiac május elsejei teljes megnyitása után eltelt nagyjából egy hónapban.

MTI | 2011. június 17.
|  

A szociális minisztérium csütörtökön publikált első összegzése szerint 8.700-an érkeztek Ausztriába munkavállalási céllal, ebből háromezren Magyarországról, kétezerötszázan Lengyelországból, ezerötszázan Szlovákiából, illetve néhány százan Szlovéniából és Csehországból. Az ágazati megoszlás egyelőre nem ismert, de hamarosan azt is közzéteszi a minisztérium.

Elmaradt tehát a sokak által félve várt nagy roham, amit Rudolf Hundstorfer egyebek mellett azzal kommentált, hogy a kedvező gazdasági helyzetnek köszönhetően a kelet-európaiak minden gond nélkül el tudtak helyezkedni Ausztriában. Különben is a kelet-európaiak mindössze két ezrelékét teszik ki a 3,4 millió osztrák foglalkoztatottnak, a térségből jelenleg mintegy 84 ezren vállalnak munkát Ausztriában.

Május elsejével az utolsó két „régi” uniós tagállam – Ausztria és Németország – is feloldotta átmeneti korlátozó intézkedéseit a 2004-ben csatlakozott nyolc posztkommunista tagállam munkavállalói előtt, így a cseh, észt, lengyel, lett, litván, magyar, szlovák és szlovén munkavállalók már az Európai Unió teljes területén szabadon dolgozhatnak. A 2007-ben csatlakozott Bulgária és Románia munkavállalóival szemben továbbra is átmeneti korlátozó intézkedéseket alkalmaz több tagállam.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X