nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar versek Szerbiában

Hosszú évek óta idén először ismét van magyar résztvevője a Smederevói Költészeti Ősz elnevezésű nemzetközi fesztiválnak.

MTI | 2009. október 22.
|  

Imreh András költő csütörtökön mutatkozik be verseivel a Duna menti szerb városban rendezett eseményen. Mint azt Szentgyörgyi Klára belgrádi oktatási és kulturális szakdiplomata elmondta, Imreh András három versét küldte el a szervezőkhöz, ezeket Marko Cundic fordította szerbre. A verseket a költő csütörtökön magyarul, fordítója szerbül olvassa fel.

A zsűri a nemzetközi társaság alkotásaiból – a hazaiakon és a magyaron kívül bolgár, macedón, horvát, szlovén, német, olasz, kanadai szerzők versei közül – választja ki a legjobbat.

A győztes egy Arany húr című kisplasztikát, Selimir Jovanovic szobrász alkotását, valamint pénzjutalmat kap a fesztivál záró estjén, pénteken - tette hozzá a szakdiplomata.

Imreh András 40 éves, angol, spanyol és francia nyelvből fordít verseket, novellákat. Saját kötete Aminek két neve van címmel jelent meg, költeményeiben – Öregember őszi kertben, Anyám géppel mosogat – a groteszk elemek keverednek tragikus felhanggal.

A smederevói versfesztivált immár négy évtizede a város önkormányzata és a helyi művelődési ház szervezi, de a PEN Club is támogatja. A pályázóknak idén szeptember 11-ig, jeligével kellett elküldeniük három versüket.

Információ
X