nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Igen, láttam a 6-ot csak gondoltam kapjanak szót a szarmata nyelvészek is.
  2022. 11. 26, 11:00  Urál‒Altaj
 • Fülig James: Update: Ural folyó Alighanem Nagy Katalin nem konzultált nyelvészekkel, amikor átnevezte a...
  2022. 11. 26, 10:51  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Le a tabukkal!

„Tabu” címmel szervez programot 10-18 év közötti diákoknak a Móra kiadó és a Budapest Film: a rendhagyó osztályfőnöki óráknak beillő előadásokon olyan tabunak számító témákat boncolgatnak filmek és könyvek segítségével az előadók, mint az alkoholizmus, a családon belüli erőszak, a nem várt terhesség vagy a fajgyűlölet.

MTI | 2013. április 18.
|  

Az előadások filmvetítéssel indulnak, hogy később a látottak alapján a fiatalok könnyebben ráhangolódhassanak az adott témára. A mozi után az előadó segítségével körbejárják a probléma kapcsán felmerülő kérdéseket és megismerkedhetnek a problémát elemző irodalmi alkotásokkal is – adták hírül közleményben a szervezők.

A program célja, hogy a fiatalok megismerjék azokat a filmes és írott műveket, amelyek az ő problémáikról, az ő nyelvükön szólnak, valamint ráébressze őket arra, hogy az irodalom és a művészetek fontos segítséget jelenthetnek gondjaik megértésében, megoldásában és feldolgozásában is.

A Móra Könyvkiadó Tabu könyvek sorozatában olyan kiadványok jelennek meg, amelyek szabadon szólnak elhallgatott témákról, kényes kérdésekről és megrázó történetekről. A könyvek által felvetett témák a mai fiatalok aktuális kérdéseire és problémáira világítanak rá. A Tabu programokat a 2012/2013-as tanévtől kezdődően rendezik meg a Kino moziban.

A kiadó tervezi, hogy a későbbiekben segédanyagok kidolgozásával is segíti a könyvek és filmek feldolgozását, így a tanulók felkészülten érkezhetnek a beszélgetésre, vagy iskolai keretek között tovább elemezhetik azokat – közölte a kiadó az MTI-vel.

Az április 24-i előadás témája a félelem lesz, amelyről a Coraline és a titkos ajtó című film és Mikó Csaba: Mász Kálmán, a faljáró, Mász Kálmán nem fél című könyve alapján Kecskés Karina színésznő tart drámapedagógiai foglalkozást.

Május 23-án a szerelemről, szexualitásról hallhatnak a diákok a Submarine című film és a Le a csajokkal!, Macskaköröm, Le a pasikkal! című Sohonyai Edit-könyv kapcsán a szerzőtől, május 30-án pedig a mozgássérültek életéről tudhatnak meg többet a Kerékbe törve című film és Paola Zannoner Célvonal című könyve alapján Dóka Péter írótól.

Az előadásokra a Kino moziban kerül sor, a programra legalább két héttel az aktuális előadás előtt lehet jelentkezni a judit.toth@bpfilm.hu vagy a koleszar.olga@bpfilm.hu e-mail címeken.

A vetítésekkel kapcsolatos további tudnivalók és az artmozihálózat diákoknak szóló egyéb sulimoziprogramjai a honlapjukon olvashatók.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X